Over

Ontwerper

Hoewel mijn afstudeerrichting grafisch ontwerpen is, interesseer ik me in meerdere disciplines. Om deze reden ben ik een interdisciplinaire ontwerpstudio begonnen. Ontwerpvormen waar ik gebruik van maak zijn grafisch ontwerp, illustratie, fotografie, product ontwerp, mode en storytelling.

Studio Robin van Dam

Mijn ontwerpen zijn negen van de tien keer conceptueel, informatief en oplossingsgericht. Maar er is ook zeker ruimte voor “open” ontwerp. Hiermee doel ik op ontwerpen die iets minder informatief zijn, maar toch zeker plezier brengen en het oog strelen (bijv. prints voor mode en interieur).

Motivatie

Mijn droom is mijn motivatie. Een ontwerpbureau opbouwen waarin ontwerpen en verhalen elkaar ontmoeten. Ik ben er van overtuigd dat er met elk ontwerp een verhaal ontstaat. Of er nu een reclame wordt gemaakt, een affiche voor een museum wordt ontworpen of wanneer er een stof wordt bedrukt met een print. De reclame vertelt bijvoorbeeld een motiverend verhaal over jouw favoriete winkel. Het affiche brengt het Parijs van 1850 weer tot leven en door de beprinte stof waan je jezelf in het Amazonewoud van Zuid-Amerika. Ik verwerk het verhaal dat ontstaat tijdens het ontwerpen in het uiteindelijke beeld, en hoop de toeschouwer hiermee te overtuigen. Een goed en passend product afleveren bij een meer dan tevreden klant. Daar doe ik het voor!

Interesse? Ik nodig je graag uit mijn werk te bekijken!